Startskottet har gått!

Så var vi äntligen igång. Datum var bestämt, vi hade räknat ihop ungefär hur mycket pengar vi skulle kunna skrapa ihop och vi var överens om bröllopets storlek - planeringen kunde börja!

Det första vi gjorde var att leta efter lokaler. Vi satt under många kvällar och letade på internet, ringde upp och bokade in tider för att få syna lokalerna i sömmarna. Vi bestämde oss ganska omgående för att vi ville ha en lokal utan serveringstillstånd, matservering eller personal. Vi gjorde för- och motlistor som såg ut ungefär såhär:

Lokal m. serveringstillstånd och matservering, tex Restaurang
+ Mindre jobb för oss med personal på plats
+ Vi kan förutsätta att allt finns på plats, så som porslin etc
+ Vi kan med enkelhet ha en sittande trerätters då det finns serveringspersonal
+ Brett utbud i baren
+ Finns flera bra restauranger med bra läge mitt i city

- Alkoholen blir definitivt dyrare
- Vår egen handlingsfrihet blir begränsad då restaurangen antagligen har riktlinjer som ska följas
- Vi måste anpassa oss till öppettider

Lokal utan serveringstillstånd, t.ex. idrottsstuga eller bygdegård
+ Vi kan köpa in egen alkohol, t.ex. från Tyskland, vilket blir billigare
+ Vi är friare att möblera och dekorera som vi själva vill
+ Vi behöver inte anpassa oss till några öppettider
+ Vi har större utrymme att själva leta efter personal i den prisklass och kvalitet vi vill

- Mer jobb för oss själva med iordningställande och städning efteråt
- Inte säkert att allt vi behöver finns på plats

Här är två bra sajter att använda om man letar bröllopslokaler
Bygdegårdar i hela Sverige
Förmedling för festlokaler

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0